Combine Thermodynamische systemen garanderen de productie van warm water en centrale verwarming met een maximale energie-efficiëntie, dankzij het revolutionaire werkingsprincipe.
De TD-systemen combineren twee bestaande technologieën: de warmtepomp en de zon thermische collector, en haalt het beste uit beide. Warmtepompen zijn zeer efficiënte systemen, maar de geproduceerde warmte varieert met temperatuurschommelingen in de omgeving.
Zonnecollectoren zijn de beste warmtebron voor verwarming, maar zijn afhankelijk van zonnige dagen met hoge temperaturen en zijn niet effectief als de zon afwezig is. Door de combinatie met de warmtepomp is die tekortkoming overwonnen en heb je altijd een optimale prestatie voor warm water en cv.

Het werkingsprincipe is gebaseerd op de Thermodynamische wetten, ontdekt door de Franse arts Carnot in 1824. Dit principe maakt gebruik van de fysische eigenschappen van een koelgas dat in staat is om de door de collectoren opgenomen warmte over te dragen naar de cilinder waar het water is opgeslagen.
Het vloeibare koelmiddel komt het paneel binnen bij -30 ° C en verandert door de warmte uit de omgevingstemperatuur en zonnestraling, de externe lucht door natuurlijke convectie, windeffecten en regenwater.
Het hete gas komt uit het paneel en gaat in de compressor die de temperatuur en druk van het koelgas verhoogt. Vervolgens verwarmt het gas het water tot 56 ° C. en wordt opgeslagen in een buffer.
Tijdens het afkoelen condenseert het koudemiddel in vloeistof en stroomt door het expansieventiel dat het vloeibaar koelmiddel meet en naar het paneel stuurt. Dan begint de cyclus opnieuw.

Kenmerken:

– Hoge prestaties en efficiëntie.
– Eenvoudige installatie.
– Heet water van 56ºC, 24 uur per dag.
– Paneel van slechts 8 Kg en 170 x 80 cm.
– Het paneel kan niet oververhit raken of bevriezen.
– Het paneel is niet gevoelig voor vocht, corrosie of  of zouten
– Het paneel verliest geen prestaties door vuil of schaduw.