Aanbod van opleidingen

Het belangrijkste vinden wij dat elke installateur de mogelijkheid krijgt om zijn kennis uit te breiden.

Niet alleen onderlinge kennisdeling, maar ook extern.
Ons aanbod wisselt geregeld, maar een aantal cursussen en trainingen blijven terug komen.

In samenwerking met een aantal partners zijn de volgende trainingen met grote regelmaat beschikbaar:

 • Warmtepompen voor niet technici
  In deze training worden de meest voorkomende componenten van een warmtepompsysteem behandeld en leert u de basisprincipes waarop de warmtepomptechniek berust zodat u zich een voorstelling kunt maken waar de ander het over heeft indien hij of zij technische termen gebruikt.
 • Basistraining warmtepompen
  Tijdens deze training maakt u kennis met warmtepomptechnologie en het monteren van warmtepompsystemen. Na deze training beschikt u over voldoende kennis en vaardigheden van warmtepompsystemen, om deze op basis van geldende normen en leveranciersdocumentatie te monteren.
 • Waterzijdig inregelen van afgiftesysteem warmtepompen
  Door een toename van het aantal lage temperatuur systemen en warmtepompen wordt het inregelen van installaties steeds belangrijker. Tijdens deze training maakt u kennis met het waterzijdig inregelen van het afgiftesysteem van warmtepompen en leert u hoe u de ontwerpvolumestromen van het systeem kan instellen.
 • Beng specialist conform NTA8800 methode
  Vanaf 1 januari 2021 zijn de methode voor EPC-berekening en energielabel certificaten aangepast volgens de methode NTA8800. Tijdens deze BENG-opleiding leer je middels een online leeromgeving de theoretische kennis van de NTA8800.

Trainingen worden met een toets afgesloten en deelnemers ontvangen een certificaat van bekwaamheid.