Een thermodynamische warmtepomp maakt gebruik van thermodynamische panelen in plaats van een buitenunit met actieve ventilator. Thermodynamische panelen hebben geen bewegende delen en zijn daardoor absoluut geluidloos (0db).

De thermodynamische panelen van de warmtepompen hebben geen bewegende delen en zijn corrosiebestendig. De panelen zijn daardoor volledig onderhoudsvrij.

Bij een thermodynamisch waterpomp wordt er geen gebruik gemaakt van een buitenunit met ventilator, maar van thermodynamische panelen. Er hoeft dus geen monoblock (of duoblock) op het dak of tegen de gevel geplaatst te worden. Een thermodynamische waterpomp is dus niet alleen esthetischer, maar ook eenvoudiger te plaatsen.

Thermodynamische warmtepompen zijn zeer flexibel inzetbaar. Of u nu kiest voor hybride, full-electric, alleen voor verwarming, alleen voor sanitair tapwater of voor zowel voor verwarming als tapwater. Kiest u in eerste instantie voor een hybride oplossing, dan is deze installatie later uit te breiden naar een full-electric oplossing.

Thermodynamische warmtepompen zijn geschikt voor alleen sanitair tapwater, alleen verwarming of een combinatie van verwarming en sanitair tapwater.

De warmtepompen in onze line-up zijn allemaal in Europa geproduceerd. Een bewuste kwaliteitskeuze. Warmtepompen van Europese fabrikanten zijn afgestemd op onze gebruikersmarkt (klimaat), zijn snel leverbaar en van hoge kwaliteit.

Een thermodynamische warmtepomp bestaat uit panelen die vergelijkbaar zijn met zonnepanelen. Alleen hoeven thermodynamische warmtepomp panelen niet ‘zongericht’ opgesteld te worden. Ze kunnen geplaatst worden onder uw zonnepanelen, of op ander dakdelen. Ze kunnen ook horizontaal of verticaal geplaatst worden in een box-opstelling of tegen gevels op plekken buiten het gezichtsveld.

Home » TD warmtepomp

Thermodynamische warmtepomp zijn de nieuwe norm

Thermodynamische warmtepompen bieden veel voordelen ten opzichte van warmtepompen met een actieve ventilator. Ze zijn geluidsarm, onderhoudsvrij en geschikt voor de verwarming en warmwatervoorziening in woningen, kantoor- en bedrijfspanden en grootschalige industriële objecten.

De thermodynamische warmtepomp kan toegepast worden in een hybride opstelling, in combinatie met uw bestaande CV-ketel. Een hybride thermodynamische warmtepomp kan in de meeste gevallen later omgezet worden naar een full electric oplossing. Wilt u direct van het gas af, dan is een full-electric thermodynamische warmtepomp de beste oplossing.

Thermodynamische warmtepompen zijn milieuvriendelijk en energiebesparend

Een thermodynamische warmtepomp is een milieuvriendelijke verwarmingsmethode om woning of bedrijfspanden te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de buitenlucht middels thermodynamische panelen.

De thermodynamische warmtepomp neemt snel toe in populariteit. Dat is niet zo vreemd, want deze warmtebron heeft in feite alleen maar voordelen. Zo bent u snel en eenvoudig voorzien van warm water zonder gas te verbruiken, en heeft u buiten geen geluid. De infrastructuur is relatief eenvoudig te noemen ten opzichte van traditionele warmtebronnen. Bovendien bespaart u met een thermodynamische warmtepomp meteen al op uw energiekosten.

In thermodynamische of actief aangedreven warmtepompen bevindt zich een koudemiddel. De vloeistof in dit gesloten systeem absorbeert warmte uit de omgeving (bijvoorbeeld de zon, lucht of neerslag) en warmt zich op totdat het gaat koken.

Hoe kan een thermodynamische warmtepomp toegepast worden

  • Stand alone: Voor het maken van sanitair warm water als er al een andere bron van verwarming aanwezig is;
  • Hybride: Door aansluiting in de retour van de cv-ketel zorgt een hybride oplossing voor een grote gasbesparing;
  • Full electric: Door de hybride versie (direct of later) uit te breiden met een extra module is het mogelijk volledig gasloos te verwarmen en warmtapwater te leveren;
  • Van klein tot groot object: Thermodynamische warmtepanelen zijn geschikt voor het verwarmen en leveren van warm tapwater in woningen en volumineuze objecten.

Geluidseisen voor warmtepompen

Sinds april 2021 gelden er geluidseisen voor (nieuw te plaatsen) buiten opgestelde installaties voor warmtepompen en airco’s. Deze eisen gelden specifiek voor woningen en woongebouwen. Ook al voldoet een warmtepomp met ventilator aan alle geluidseisen, als de warmtepomp in werking is produceert deze altijd geluid. In sommige gevallen kan dit hinderlijk zijn.
 De thermodynamische warmtepomp van Climer is een van de weinige warmtepompen die volledig geluidloos is. Lees hier meer over verordening geluidsniveau voor woningen en woongebouwen.

Ik wil graag direct contact

Line-up

Lees hier meer over warmtepompen